Energap
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
ΑρχικήΝέαΥπηρεσίεςΣυνεργασία με επιχειρήσειςΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιΧρήσιμα ΑρχείαΕπικοινωνία
Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης
Φυσικό Αέριο
Θερμιδομέτρηση & κατανομή δαπανών
Μελέτη Θέρμανσης
Θερμιδομέτρηση & κατανομή δαπανών

Τώρα πλέον ακόμη και σε παλιές πολυκατοικίες Αυτονομία στην Θέρμανση με σωστή κατανομή των δαπανών. Χωρίς μερεμέτια, χωρίς καλωδιώσεις. Εμείς αναλαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες εργασίες για τη μετατροπή του παλιού και απαρχαιωμένου συστήματος του καλοριφέρ σας σε σύγχρονο Αυτόνομο Σύστημα Θέρμανσης.
Ο πλέον πιο εξελιγμένος τρόπος για την επίτευξη του σκοπού αυτού είναι Σύστημα Αυτόνομης Θέρμανσης και Θερμιδομέτρησης με τοπικούς ηλεκτρονικούς θερμιδομετρητές και θερμοστατικές κεφαλές επί των σωμάτων. (Χρέωση ανά θερμαντικό σώμα)

Το σύστημα αποτελείτε από:


Α) Εντός διαμερισμάτων

Θερμοστατικούς διακόπτες - κεφαλές.


Τοποθετούνται στο επάνω μέρος του σώματος αντικαθιστώντας τον παλιό διακόπτη. Η θερμοστατική κεφαλή που εφαρμόζει στον διακόπτη ελέγχει τη θερμοκρασία σε κάθε χώρο ανεξάρτητα. Με απλή περιστροφή επιλέγουμε την επιθυμητή θερμοκρασία χώρου (π.χ. 20oC)και το θερμαντικό σώμα θα λειτουργεί αυτόματα για όση ώρα χρειάζεται. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε διαφορετική θερμοκρασία σε κάθε δωμάτιο ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Ασύρματους Θερμιδομετρητές. Τοποθετείται ένας σε κάθε θερμαντικό σώμα, σε κατάλληλη θέση, και καταγράφει αυτόματα την κατανάλωση ενέργειας του κάθε σώματος ξεχωριστά. Τις μετρήσεις τις μεταδίδει ασύρματα, σε τακτά χρονικά διαστήματα, στον συλλέκτη δεδομένων.


Μονάδα συλλογής μετρήσεων

Για την καταγραφή των μετρήσεων των θερμιδομετρητών απαιτείται η εγκατάσταση της ασύρματης μονάδας όπου συλλέγονται και αποθηκεύονται οι μετρήσεις από κάθε σώμα ξεχωριστά. Τοποθετούνται ανά δύο ορόφους συνήθως, στους κοινόχρηστους χώρους τις πολυκατοικίας. Οι μετρήσεις αυτές συλλέγονται εξ’ αποστάσεως από την εταιρεία μας χωρίς δική σας ενόχληση, προκειμένου να εκδοθούν αναλυτικά οι λογαριασμοί θέρμανσης για κάθε θερμαντικό σώμα.


Δείγμα αναλυτικού λογαριασμού κατανάλωσης


Β) Στο λεβητοστάσιο

Σύστημα αντιστάθμισης. Έχει σαν κύριο στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Τοποθετώντας το ελέγχει αυτόματα τη λειτουργία του λέβητα καθώς και τη θερμοκρασία του νερού της εγκατάστασης για να καλύπτει την απαίτηση της θέρμανσης όπου υπάρχει κάθε στιγμή. Το σύστημα λειτουργεί ανάλογα και με την εξωτερική θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Βαλβίδα διαφορικής πίεσης. Τοποθετείται στο λεβητοστάσιο μεταξύ της προσαγωγής και επιστροφής ζεστού νερού θέρμανσης. Περιορίζει την πίεση σε κλειστά κυκλώματα θέρμανσης και προστατεύει το σύστημα θέρμανσης από την υδραυλική υπερπίεση.ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣΟικονομικά οφέλη

Από στατιστικά στοιχεία προκύπτει πως η μέση οικονομία που προκαλείται από την εφαρμογή του συστήματος της
αυτονομίας είναι της τάξης του 40%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά το 50%. Η οικονομία οφείλεται στο γεγονός ότι διαχειριζόμαστε πλέον τη θέρμανση ανά δωμάτιο, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, και όχι συνολικά για ολόκληρο το σπίτι και χρεώνεστε μόνο για αυτό που πραγματικά καταναλώνετε . Για παράδειγμα, αν είχαμε ένα διακόπτη για όλα τα φώτα στο σπίτι μας και με αυτόν τα ανάβαμε όλα μαζί θα καταναλώναμε περισσότερο ή λιγότερο ρεύμα; Επίσης, η εγκατάσταση του συστήματος αντιστάθμισης στο λεβητοστάσιο μεγιστοποιεί το βαθμό της οικονομίας.

* Για μεγαλύτερη ακόμα οικονομία προτείνεται η μετατροπή του συστήματος θέρμανσης από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο.

Μέγιστη άνεση

Αποκτήστε θέρμανση
  • Σε όποιο δωμάτιο θέλετε
  • Στη θερμοκρασία που επιθυμείτε
  • Όση ώρα τη χρειάζεστε

Επιλύει χρόνια προβλήματα
Ασυμβίβαστα ωράρια ενοίκων

Mη ομοιόμορφη και δίκαιη κατανομή θέρμανσης. Είναι το πλέον ακριβοδίκαιο σύστημα κατανομής δαπανών καθώς επιτυγχάνεται αυτονομία, όχι μόνο του κάθε διαμερίσματος ξεχωριστά αλλά και του κάθε δωματίου ξεχωριστά.

Εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση
Χωρίς μετατροπή της υφιστάμενης εγκατάστασης θέρμανσης, χωρίς καλωδιώσεις, χωρίς σκαψίματα, χωρίς σωληνώσεις. Επιπλέον είναι κατάλληλο για οποιοδήποτε καύσιμο (πετρέλαιο ή Φυσικό αέριο).

Αξιόπιστη και αδιάβλητη διαδικασία καταγραφής μετρήσεων

Οι Κατανεμητές Κόστους Θέρμανσης (μετρητές) διαθέτουν υψηλή τεχνολογία που διασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας καταγραφής των μετρήσεων. Σε περίπτωση που επιχειρηθεί η παραβίασή τους, αποστέλλουν άμεσα μήνυμα συναγερμού στις Μονάδες Συλλογής Μετρήσεων.

Υπεραξία στο ακίνητό σας

Προσδίδετε αξία στο χρόνο για το ακίνητό σας και ανεβάζεται τον ενεργειακό βαθμό απόδοσης του «Ενεργειακό Πιστοποιητικό Κτιρίων».


Συμπληρώστε τα στοιχεία της πολυκατοικίας σας ώστε να σας αποστείλουμε άμεσα ένα ενδεικτικό κόστος εγκατάστασης.
Ενδεικτική προσφορά για αυτονομία
Όνομα/Επώνυμο  *
Διεύθυνση  *
Περιοχή  *
Τηλέφωνο επικοινωνίας  *
Email  *
Αριθμός ορόφων  *
Αριθμός διαμερισμάτων ανα όροφο  *
Αριθμός θερμαντικών σωμάτων ανά διαμέρισμα  *
Απόδοση καυστήρα (kCal/h, Θερμίδες)  *
* Required fields

ΑρχικήΝέαΥπηρεσίεςΣυνεργασία με επιχειρήσειςΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιΧρήσιμα ΑρχείαΕπικοινωνία