Νέα http://www.energap.gr\/page5.php 25.09.2014 - Για πρώτη φορά επιδότηση της εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου 9/25/2014 9:46:54 PM Για πρώτη φορά επιδότηση της εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου

 

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2014 – Σημαντικό οικονομικό όφελος ύψους έως και €5.500 θα έχουν οι νέοι οικιακοί καταναλωτές φυσικού αερίου σύμφωνα με το πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με φυσικό αέριο, το οποίο ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε για το θέμα ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ι. Μανιάτης. 

Πιο συγκεκριμένα, η δράση αφορά σε επιδότηση του κόστους εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου που ανέρχεται έως το 60% της συνολικής αξίας της και με ανώτατο όριο ανάλογο με την εγκατεστημένη ισχύ του λέβητα που μπορεί να φτάσει το ποσό των €5.500*. Ως βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι ενδιαφερόμενοι να κατοικούν σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες ή μεμονωμένα διαμερίσματα με τιμή ζώνης που δεν υπερβαίνει τα 2.500€ και να βρίσκονται σε δρόμο με ενεργό δίκτυο φυσικού αερίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για το πρόγραμμα μέχρι και την 30 Απριλίου 2015, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία για την ισχύ της δράσης.

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ και τελεί υπό διαβούλευση, αποσκοπεί στην αποφόρτιση της ατμόσφαιρας και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα των μεγάλων αστικών κέντρων, με το φυσικό αέριο να αποτελεί την πλέον ουσιαστική λύση στην κατεύθυνση αυτή. Μάλιστα, είναι ενδεικτικό ότι από το 2000 μέχρι σήμερα στην Αττική έχουν εξοικονομηθεί 1.800 εκατ. τόνοι CO2 από την αντικατάσταση της χρήσης άλλων καυσίμων με φυσικό αέριο, ενώ εκτιμάται ότι η δράση θα οδηγήσει σε περαιτέρω εξοικονόμηση περίπου 18 χιλιάδων τόνων CO2 ανά έτος.

Ο Υπουργός, κ. Μανιάτης, μεταξύ άλλων, είπε ότι το πρόγραμμα θα βελτιώσει την καθημερινή ζωή των πολιτών αφού θα μειώσει κατά 40% το κόστος θέρμανσης.  Τόνισε χαρακτηριστικά ότι: “Ακόμα και μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο συνεχίζει να είναι τουλάχιστον 35% οικονομικότερο”. 

Η ΕΠΑ Αττικής είναι ο διαχειριστής του προγράμματος για το λεκανοπέδιο και ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Χρ. Μπαλάσκας δήλωσε σχετικά: «Για πρώτη φορά ενεργοποιείται πρόγραμμα επιδότησης για τη μετατροπή της εγκατάστασης θέρμανσης – κεντρικής ή αυτόνομης - σε χρήση φυσικού αερίου. Αποτελεί λοιπόν μια μοναδική ευκαιρία για τους καταναλωτές να επωφεληθούν της επιδότησης και να μειώσουν σημαντικά το κόστος θέρμανσης δεδομένης της εξοικονόμησης που προσφέρει το φυσικό αέριο και η οποία υπερβαίνει το 40%, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα της ατμόσφαιρας στην πόλη μας».

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι παράλληλα με το νέο πρόγραμμα επιδότησης, η ΕΠΑ Αττικής παρέχει έκπτωση στα τέλη σύνδεσης έως και 100% για νέες κεντρικές θερμάνσεις και 50% στα τέλη σύνδεσης μεμονωμένων διαμερισμάτων. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι η εταιρεία ήδη εφαρμόζει χρηματοδοτικό πρόγραμμα σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και κατοίκους μεμονωμένων διαμερισμάτων το οποίο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες καταναλωτών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος επιδότησης.

Πληροφορίες σχετικά με τη δράση επιδότησης παρέχονται στην 24ωρη Γραμμή Εξυπηρέτησης Καταναλωτών 1133, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΑ Αττικής www.aerioattikis.gr, στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑwww.ypeka.grστο κατάστημα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας επί της οδού Αμερικής 11 Αθήνα, καθώς και στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπορικών Συνεργατών της ΕΠΑ Αττικής.

 

Πρόγραμμα Επιδότησης εγκαταστάσεων θέρμανσης ΦΑ

(οι όροι τελούν υπό διαβούλευση)

Σύντομες απαντήσεις σε καίριες απορίες]]>
http://www.energap.gr/page5.php?post=7
16.05.2013 - Νέες μειωμένες τιμές στους καταναλωτές φυσικού αερίου και προσφορές για νέες συνδέσεις από την ΕΠΑ Αττικής 6/1/2013 10:58:29 PM Νέες μειωμένες τιμές στους καταναλωτές φυσικού αερίου και προσφορές για νέες συνδέσεις από την ΕΠΑ Αττικής

Αθήνα, 15 Μαίου 2013 - Η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής προσφέρει μειωμένες τιμές κατά περίπου 8%  στους καταναλωτές φυσικού αερίου, ενώ κάνει τη σύνδεση με το δίκτυο πιο προσιτή με τις νέες προσφορές που περιλαμβάνουν σημαντικές εκπτώσεις στα τέλη σύνδεσης και χρηματοδότηση της εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου. 

Μετακυλώντας άμεσα, ήδη από τον Μάρτιο, τη μόνιμη έκπτωση στο κόστος προμήθειας φυσικού αερίου που έλαβε από τη ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου), η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής αξιοποιεί τώρα και το εφάπαξ ποσό έκπτωσης που έλαβε, ενσωματώνοντάς το στα τιμολόγια πώλησης από το Μάιο έως και τον Δεκέμβριο του 2013. Σημειώνεται ότι το ενδεικτικό ύψος της μηνιαίας μείωσης της τιμής πώλησης αναμένεται να διαμορφωθεί σε περίπου 0,62 λεπτά ανά kWh (συμπ. ΦΠΑ). Ως αποτέλεσμα, η τιμή του φυσικού αερίου διαμορφώνεται για τους οικιακούς καταναλωτές τον Μάιο στα 7 λεπτά ανά KWh (συμπ. ΦΠΑ). 

Επιπλέον, από 14 Μαΐου έως 5 Ιουλίου 2013 τίθενται σε ισχύ οι νέες προσφορές της ΕΠΑ Αττικής. Συγκεκριμένα  για κεντρικές θερμάνσεις κτιρίων, αυτονομίες κι επαγγελματίες και ανάλογα την εγκατεστημένη ισχύ δίνεται  έκπτωση στα τέλη σύνδεσης που κυμαίνεται από 50% έως 100%.  Επίσης για την ίδια περίοδο τίθεται σε ισχύ το σχήμαχρηματοδότησης της εσωτερικής εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου απευθείας από την ΕΠΑ Αττικής, με το χρηματοδοτούμενο ποσό να ανέρχεται έως 12.300€.

Αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους του προγράμματος προσφορών και του προγράμματος χρηματοδότησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας, 
www.aerioattikis.gr, στο 1133, την 24ωρη Γραμμή Εξυπηρέτησης Καταναλωτών, στα σημεία εξυπηρέτησης Πελατών (Σύνταγμα: Ξενοφώντος 8 & Φιλελλήνων, Αθήνα: Λεωφ. Αθηνών 31-33 & Σπ. Πάτση) καθώς και στο δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Εμπορικών Συνεργατών της ΕΠΑ Αττικής.]]>
http://www.energap.gr/page5.php?post=6
27.09.2012 - Ασύγκριτη Εξοικονόμηση με το Φυσικό Αέριο – Εκπτώσεις και Προσφορές από την ΕΠΑ Αττικής 12/11/2012 4:50:24 PM Ασύγκριτη Εξοικονόμηση με το Φυσικό Αέριο – Εκπτώσεις και Προσφορές από την ΕΠΑ Αττικής

Με εξοικονόμηση που θα ξεπερνάει το 35% θα ξεκινήσει η χειμερινή περίοδος το τελευταίο τρίμηνο του 2012 για τους χρήστες του φυσικού αερίου έναντι του πετρελαίου θέρμανσης στην Αττική. Χωρίς αμφιβολία,  το φυσικό αέριο συνεχίζει να αποτελεί τη βέλτιστη, πιο αποδοτική και συμφέρουσα λύση κι έρχεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο να ανακουφίσει τις χιλιάδες των καταναλωτών που προβληματίζονται από την επικείμενη αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο και αναζητούν μία λύση που δε θα επιβαρύνει περαιτέρω τον οικογενειακό προϋπολογισμό. 

Με λιγότερο άγχος για τους καταναλωτές φυσικού αερίου εκτιμάται ότι θα κυλήσει ο φετινός Χειμώνας. Ενδεικτικά, για το πρώτο τρίμηνο της περιόδου θέρμανσης στην Αττική (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2012) σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, η τιμή του φυσικού αερίου εκτιμάται ότι θα είναι χαμηλότερη κατά τουλάχιστον 35% σε σχέση με αυτή του πετρελαίου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ΕΠΑ Αττικής έχει εγκαίρως αποσυνδέσει την τιμή του φυσικού αερίου από την εγχώρια τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με αποτέλεσμα να μην ακολουθήσει την ανοδική πορεία της τιμής του πετρελαίου λόγω της αύξησης στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ασύγκριτη εξοικονόμηση για τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες που θα επιλέξουν φυσικό αέριο αλλά και σημαντική μείωση του χρόνου απόσβεσης της επένδυσης για μετατροπή της εγκατάστασης θέρμανσης. 

Παράδειγμα Εξοικονόμησης Πολυκατοικίας με Φυσικό Αέριο

 Πολυκατοικία 13 διαμερισμάτων (εγκατεστημένη ισχύς 200.000kcal/h) Ετήσια κατανάλωση πολυκατοικίας (ενεργειακό ισοδύναμο) Ετήσιο κόστος πολυκατοικίας*  Ετήσιο κόστος ανά διαμέρισμα
 Φυσικό Αέριο  9.170 κυβ. μέτρα  8.436€  648€
 Πετρέλαιο Θέρμανσης  10.020 λίτρα  14.529€  1.117€
 Εξοικονόμηση   42% εξοικονόμηση με το φυσικό αέριο (6.093€) 
Αν υποθέσουμε ότι το ενδεικτικό κόστος μετατροπής εγκατάστασης θέρμανσης σε φυσικό αέριο:  €4.500 συμπ. ΦΠΑ  
-> Χρόνος απόσβεσης: λιγότερο από 1 έτος + δυνατότητα αποπληρωμής μέσω του προγράμματος χρηματοδότησης της ΕΠΑ Αττικής σε 18 ή 30 δόσεις
*Τιμή φυσικού αερίου Σεπτεμβρίου = 0,080€/kWh (συμπ. ΦΠΑ)
  Εκτιμώμενη τιμή πετρελαίου θέρμανσης (με νέο ΕΦΚ) = 1,45€/λίτρο (συμπ. ΦΠΑ)

Παράλληλα, η ΕΠΑ Αττικής ανταποκρινόμενη στη διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη του καταναλωτικού κοινού για οικονομικές και αξιόπιστες λύσεις θέρμανσης και εν όψει της χειμερινής περιόδου, ανακοινώνει το νέο πακέτο προσφορών που τίθεται σε ισχύ από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2012. Πιο συγκεκριμένα:

1) Εκπτώσεις στα τέλη σύνδεσης με κέρδος έως €775
Εκπτώσεις από 50% - 100% είναι διαθέσιμες στα τέλη σύνδεσης, όπου ήδη υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου για κεντρικές θερμάνσεις, αυτόνομες συνδέσεις και επαγγελματίες:
• 100% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης για κεντρικές θερμάνσεις (αξία έκπτωσης €775) κτιρίων με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 140.000kcal/h ή για αυτόνομες συνδέσεις μεμονωμένων διαμερισμάτων (αυτόνομες θερμάνσεις) με συνολική εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 170.000kcal/h ανά νέο παροχετευτικό αγωγό. 
• 50% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης για κεντρικές θερμάνσεις κτηρίων με εγκατεστημένη ισχύ από 50.000 kcal/h μέχρι 140.000kcal/h ή για 5 και άνω αυτόνομες συνδέσεις μεμονωμένων διαμερισμάτων (αυτόνομες θερμάνσεις) ανά νέο παροχετευτικό αγωγό.
• Επίσης για τους επαγγελματίες ισχύει 100% έκπτωση σε επαγγελματίες με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 200.000kcal/h για χρήση θέρμανσης και σε επαγγελματίες με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 100.000kcal/h για χρήση παραγωγικής διαδικασίας, ενώ δίνεται 50% έκπτωση σε όλους τους επαγγελματίες με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 50.000kcal/h.

2) Χρηματοδότηση εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου
Επίσης, για την ίδια περίοδο τίθεται σε ισχύ το πρόγραμμα χρηματοδότησης της εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου απευθείας από την ΕΠΑ Αττικής.
Σύμφωνα με αυτό, μια πολυκατοικία μπορεί να συνδεθεί με το φυσικό αέριο χωρίς να προκαταβάλει κανένα ποσό για την εγκατάσταση θέρμανσης, ενώ το κόστος θα αποπληρωθεί απευθείας στην ΕΠΑ Αττικής σε διμηνιαίες δόσεις (18 ή 30) πληρωτέες μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης. 
H χρηματοδότηση ισχύει για κτίρια με εγκατεστημένη ισχύ λέβητα άνω των 140.000kcal/ kcal/h. Το χρηματοδοτούμενο ποσό καθορίζεται από την εγκατεστημένη ισχύ του λέβητα του κτιρίου και καλύπτει ποσό μέχρι και €12.300 συμπ. ΦΠΑ. 

πηγή: www.aerioattikis.gr


]]>
http://www.energap.gr/page5.php?post=5
24.05.2012 - Φυσικό αέριο: Το οικονομικότερο καύσιμο για αποτελεσματική θέρμανση στην Αττική και κατά την χειμερινή περίοδο 2011-2012 12/11/2012 4:49:34 PM Σημαντική εξοικονόμηση 19% κέρδισαν οι καταναλωτές φυσικού αερίου στην Αττική σε σχέση με τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, για την χειμερινή περίοδο 2011-2012. Τους τελευταίους μήνες μάλιστα τα επίπεδα εξοικονόμησης αυξήθηκαν φτάνοντας το 23% για τον μήνα Μάρτιο.

Η αποδέσμευση των τιμών του φυσικού αερίου από εκείνες του πετρελαίου θέρμανσης το 2011 ωφέλησε τους καταναλωτές φυσικού αερίου, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό προστατεύονται και από την επικείμενη επιβάρυνση του πετρελαίου θέρμανσης με πρόσθετο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης τον Οκτώβριο του 2012 (άρθρο 38 Ν.4024/2011,ΦΕΚ Α 226/27.10.2011). Ειδικότερα εκτιμάται ότι από τον Οκτώβριο του 2012 η εξοικονόμηση του φυσικού αερίου θα ανέρχεται στα επίπεδα του 35%. Τέλος, σημαντική εξοικονόμηση προσφέρει το φυσικό αέριο και έναντι του ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία ανέρχεται στο 43% (για τον οικιακό καταναλωτή με μέση κατανάλωση 1.600-2.000KWh).

Αναφορικά με την κατανάλωση του φυσικού αερίου στο διάστημα Οκτώβριος 2011-Απριλίος 2012 καταγράφηκε συνολικά αύξηση 9%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο 2010-2011,.
Σημειώνεται ότι η αντίστοιχη μεταβολή της οικιακής κατανάλωσης ανήλθε σε 23% γεγονός που αντικατοπτρίζει την σημαντική αύξηση στην διείσδυση του φυσικού αερίου στον οικιακό τομέα της Αττικής.

Η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής συνεχίζει να προσφέρει ανταγωνιστικούς όρους για την σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου, με πακέτα κινήτρων και προσφορών που δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Από τις αρχές Μαΐου και μέχρι το τέλος Ιουνίου (30/6) οι καταναλωτές που θα επιλέξουν το φυσικό αέριο και θα υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης παροχής φυσικού αερίου μπορούν να εκμεταλλευθούν την προσφορά της εταιρείας που περιλαμβάνει:

• Σημαντικές εκπτώσεις έως 100% στα τέλη σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου 
• Χρηματοδότηση εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου

Ο κ. Χρήστος Μπαλάσκας, Γενικός Διευθυντής της ΕΠΑ Αττικής υπογράμμισε: «Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής στέκεται δίπλα στους καταναλωτές προσφέροντάς τους την καλύτερη ενεργειακή επένδυση στον τομέα της θέρμανσης στην Αττική. Η εταιρεία συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των καταναλωτών μέσα από νέες συνεργασίες και την παροχή λύσεων και υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Στην ίδια κατεύθυνση κινούμαστε και το 2012 με στόχο να συνεχίσουμε να προσφέρουμε την πιο ανταγωνιστική λύση στο πεδίο της ενέργειας στην Αττική.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012, το δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Εμπορικών Συνεργατών της ΕΠΑ Αττικής διευρύνθηκε και απαριθμεί πλέον 135 καταστήματα, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά την εξυπηρέτηση των νέων καταναλωτών οι οποίοι μπορούν να λάβουν έγκυρη ενημέρωση και ολοκληρωμένη λύση εύκολα, γρήγορα, και άνετα για οποιοδήποτε ζήτημα σχετικό με την σύνδεσή τους με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Τέλος, η ΕΠΑ Αττικής προχώρησε μέσα στο 2012 σε συνεργασία με τα δίκτυα καταστημάτων «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» και «VODAFONE», που αφορά τη δυνατότητα εξόφλησης λογαριασμών φυσικού αερίου, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την εξυπηρέτηση των υπαρχόντων πελατών της που μπορούν  να εξοφλήσουν γρήγορα και εύκολα τους λογαριασμούς τους στο κοντινότερο κατάστημα της γειτονιάς τους στην Αττική. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Περισσότερες πληροφορίες για την Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε.
Η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε. ιδρύθηκε το 2001 και είναι ο αποκλειστικός διανομέας του φυσικού αερίου στην Αττική. Εφαρμόζοντας μία δυναμική επιχειρηματική στρατηγική, η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής έχει ως στόχο την ανάπτυξη του συστήματος διανομής φυσικού αερίου στην Αττική και την παροχή φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με οικονομία, ασφάλεια και αξιοπιστία. Αφοσιωμένη στην ποιότητα, ευέλικτη και με ανθρώπινο πρόσωπο, η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής δίνει αποτελεσματικές λύσεις σε κάθε ενεργειακή ανάγκη, δίνοντας ώθηση σε κάθε αναπτυξιακή δραστηριότητα και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αττικής. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα 
http://www.aerioattikis.gr ]]>
http://www.energap.gr/page5.php?post=4
23.01.2012 - Η ΕΠΑ Αττικής ανταμείβει τους νέους καταναλωτές με σημαντικές προσφορές κι εκπτώσεις (περισσότερα ...) 12/11/2012 4:48:32 PM

Η ΕΠΑ Αττικής ανταμείβει τους νέους καταναλωτές με σημαντικές προσφορές κι εκπτώσεις

 

Σε συνέχεια της πολύ θετικής ανταπόκρισης των καταναλωτών στην τριπλή προσφορά του φθινοπώρου και της αυξημένης ζήτησης σύνδεσης με το δίκτυο του φ.α., η ΕΠΑ Αττικής επαναφέρει το τριπλό πρόγραμμα προσφορών της προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές να απολαύσουν τα πολλαπλά οφέλη της χρήσης του φ.α. και την εξοικονόμηση χρημάτων που προσφέρει. Η νέα τριπλή προσφορά τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012 θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Μαρτίου 2012 και περιλαμβάνει:

• Επιδότηση κατασκευής ή/και μετατροπής της εσωτερικής εγκατάστασης σε κεντρικές θερμάνσεις πολυκατοικιών - με τη μορφή παροχής έκπτωσης στην κατανάλωση φυσικού αερίου
• Σημαντικές εκπτώσεις έως και 100% στα τέλη σύνδεσης με το φ.α.
• Χρηματοδότηση εσωτερικής εγκατάστασης σε κεντρικές θερμάνσεις πολυκατοικιών απ’ ευθείας από την ΕΠΑ Αττικής.

Με τις νέες προσφορές της ΕΠΑ Αττικής (έκπτωση στην κατανάλωση φυσικού αερίου, έκπτωση στα τέλη σύνδεσης και χρηματοδότηση) ένας καταναλωτής μπορεί να βγει τριπλά ωφελημένος και να κερδίσει δύο εκπτώσεις συνολικού ύψους έως και 1.775€, καθώς και την απευθείας χρηματοδότηση της εσωτερικής του εγκατάστασης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

• Επιδότηση κατασκευής ή/και μετατροπής της εσωτερικής εγκατάστασης σε κεντρικές θερμάνσεις πολυκατοικιών με τη μορφή παροχής έκπτωσης στην κατανάλωση φυσικού αερίου. 
Η έκπτωση χορηγείται στην κατανάλωση φυσικού αερίου, ανάλογα με την εγκατεστημένη ισχύ λέβητα του κτηρίου και σύμφωνα με το εξής σχήμα: 

 

 

Το ποσό της έκπτωσης θα χορηγείται τμηματικά με τη μορφή € ανά καταναλωθείσα kWh και θα συμπεριλαμβάνεται στους λογαριασμούς κατανάλωσης φυσικού αερίου. 
Επισημαίνεται ότι η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό συμβάσεων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 
Εγκατεστημένη ισχύς
     (kcal/h)
Συνολική αξία έκπτωσης 
      (συμπ. ΦΠΑ)
  >= 200.000  1.000€
 170.000 – 200.000 700€
 140.000 – 170.000  500€


• Σημαντικές εκπτώσεις έως 100% στα τέλη σύνδεσης με το δίκτυο φ.α. 
Συγκεκριμένα, εκπτώσεις από 50% - 100% είναι διαθέσιμες στα τέλη σύνδεσης, όπου ήδη υπάρχει δίκτυο φ.α. για κεντρικές θερμάνσεις, αυτόνομες συνδέσεις κ’ επαγγελματίες. Αναλυτικά:
- 100% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης για κεντρικές θερμάνσεις (αξία έκπτωσης 775€) κτηρίων με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 140.000kcal/h ή για αυτόνομες συνδέσεις μεμονωμένων διαμερισμάτων (αυτόνομες θερμάνσεις) με συνολική εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 170.000kcal/h ανά νέο παροχετευτικό αγωγό. 
- 50% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης για κεντρικές θερμάνσεις κτηρίων με εγκατεστημένη ισχύ από 50.000 kcal/h μέχρι 140.000kcal/h ή για 5 και άνω αυτόνομες συνδέσεις μεμονωμένων διαμερισμάτων (αυτόνομες θερμάνσεις) ανά νέο παροχετευτικό αγωγό.
- Επίσης για τους επαγγελματίες ισχύει 100% έκπτωση σε επαγγελματίες με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 200.000kcal/h για χρήση θέρμανσης και σε επαγγελματίες με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 100.000kcal/h για χρήση παραγωγικής διαδικασίας, ενώ δίνεται 50% έκπτωση σε όλους τους επαγγελματίες με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 50.000kcal/h.

 

• Χρηματοδότηση εσωτερικής εγκατάστασης: 
Παράλληλα, συνεχίζεται και το πρόγραμμα χρηματοδότησης εσωτερικής εγκατάστασης σε κεντρικές θερμάνσεις πολυκατοικιών απευθείας από την ΕΠΑ Αττικής.  
Συγκεκριμένα, μια πολυκατοικία μπορεί να συνδεθεί με το φυσικό αέριο χωρίς να πληρώσει αρχικά κανένα ποσό για την εγκατάσταση θέρμανσης, ενώ το κόστος θα αποπληρωθεί απ’ ευθείας στην ΕΠΑ Αττικής σε διμηνιαίες δόσεις (18 ή 30) πληρωτέες μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης. 
H χρηματοδότηση ισχύει για κτήρια με εγκατεστημένη ισχύ λέβητα άνω των 140.000kcal/ kcal/h. Το χρηματοδοτούμενο ποσό καθορίζεται από την εγκατεστημένη ισχύ του λέβητα του κτηρίου και καλύπτει το ανώτερο μέχρι το ποσό των 12.300€ συμπ. ΦΠΑ. 

Οι καταναλωτές που θα επωφεληθούν από τα πρωτοποριακό προγράμματα προσφορών της ΕΠΑ Αττικής θα απολαύσουν από την πρώτη ημέρα σύνδεσης τα οφέλη του φυσικού αερίου, δηλαδή:
• Διαθεσιμότητα κάθε στιγμή χωρίς να απαιτούνται διαδικασίες παραγγελιοληψίας
• Καθαριότητα χωρίς δυσάρεστες οσμές και υπολείμματα πετρελαίου
• Μεγαλύτερο διαθέσιμο χώρο στο λεβητοστάσιο, καθώς η δεξαμενή είναι πλέον περιττή
• Απόλυτα ακριβή μέτρηση της κατανάλωσης χάρη στον εγκατεστημένο μετρητή
• Μεγαλύτερη μακροπρόθεσμα οικονομία, αφού οι συσκευές με τις οποίες γίνεται η χρήση του φυσικού αερίου έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μικρότερες ανάγκες συντήρησης χάρη στην καθαρότερη καύση του
• Μείωση εκπομπών ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα, συνεπώς καθαρότερο περιβάλλον. 


Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://www.aerioattikis.gr ]]>
http://www.energap.gr/page5.php?post=3
30.09.2011 - Νέες προσφορές από την ΕΠΑ Αττικής χαρίζουν τριπλό όφελος στους καταναλωτές (περισσότερα ...) 12/11/2012 4:42:50 PM ΑΘΗΝΑ, 28 Σεπτεμβρίου 2011 – Η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής ανακοινώνει ένα νέο, πακέτο προσφορών και κινήτρων που δίνουν τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και να απολαύσουν τα πολλαπλά οφέλη της χρήσης του. Η νέα τριπλή προσφορά ισχύει για υπογραφή σύμβασης σύνδεσης παροχής φ.α. από τις 3 Οκτωβρίου και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2011, και περιλαμβάνει:

1. Επιδότηση κατασκευής ή/και μετατροπής της εσωτερικής εγκατάστασης
 σε κεντρικές θερμάνσεις πολυκατοικιών με τη μορφήπαροχής έκπτωσης στην κατανάλωση φυσικού αερίου. 

Η έκπτωση χορηγείται στην κατανάλωση φυσικού αερίου, ανάλογα με την εγκατεστημένη ισχύ λέβητα του κτηρίου και σύμφωνα με το εξής σχήμα:

Εγκατεστημένη ισχύς (kcal/h) 

Συνολική αξία έκπτωσης (συμπ. ΦΠΑ)

 > 200.000

 1.000 €

 170.000 – 200.000 

 700 €

 140.000 – 170.000 

 500€

Το ποσό της έκπτωσης θα χορηγείται τμηματικά με τη μορφή € ανά καταναλωθείσα kWh και θα συμπεριλαμβάνεται στους λογαριασμούς κατανάλωσης φυσικού αερίου. 
Επισημαίνεται ότι η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό συμβάσεων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

2. Σημαντικές εκπτώσεις έως 100% στα τέλη σύνδεσης με το δίκτυο φ.α.

Συγκεκριμένα, εκπτώσεις από 50% - 100% είναι διαθέσιμες στα τέλη σύνδεσης, όπου ήδη υπάρχει δίκτυο φ.α. για κεντρικές θερμάνσεις, αυτόνομες συνδέσεις κ’ επαγγελματίες. Αναλυτικά:
100% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης για κεντρικές θερμάνσεις (αξία έκπτωσης 775€) κτηρίων με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 140.000kcal/h ή για αυτόνομες συνδέσεις μεμονωμένων διαμερισμάτων (αυτόνομες θερμάνσεις) με συνολική εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 170.000kcal/h ανά νέο παροχετευτικό αγωγό. 
50% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης για κεντρικές θερμάνσεις κτηρίων με εγκατεστημένη ισχύ από 50.000 kcal/h μέχρι 140.000kcal/h ή για 5 και άνω αυτόνομες συνδέσεις μεμονωμένων διαμερισμάτων (αυτόνομες θερμάνσεις) ανά νέο παροχετευτικό αγωγό.
- Επίσης για τους επαγγελματίες ισχύει 100% έκπτωση σε επαγγελματίες με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 200.000kcal/h για χρήση θέρμανσης και σε επαγγελματίες με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 100.000kcal/h για χρήση παραγωγικής διαδικασίας, ενώ δίνεται 50% έκπτωση σε όλους τους επαγγελματίες με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 50.000kcal/h. 

3. Χρηματοδότηση εσωτερικής εγκατάστασης

Παράλληλα, συνεχίζεται και το πρόγραμμα χρηματοδότησης εσωτερικής εγκατάστασης σε κεντρικές θερμάνσεις πολυκατοικιών απευθείας από την ΕΠΑ Αττικής.]]>
http://www.energap.gr/page5.php?post=1
28.07.2011 - Η ΕΠΑ Αττικής ανακοινώνει τη Νέα Τιμολογιακή της Πολιτική (περισσότερα…) 12/11/2012 4:42:50 PM
ΑΘΗΝΑ, 27 Ιουλίου 2011 – Η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής ανακοίνωσε σήμερα, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, την νέα τιμολογιακή της πολιτική που τίθεται σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2011, ανταποκρινόμενη στo νέο σχήμα φορολόγησης των καυσίμων που ορίζεται στο νόμο 3986/01.07.2011. Η νέα τιμολογιακή πολιτική στοχεύει στη διατήρηση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του φυσικού αερίου σε σύγκριση με τα άλλα καύσιμα και στη διατήρηση της υγιούς πορείας της Εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΕΠΑ Αττικής η διαμόρφωση της τιμής του φυσικού αερίου κάθε μήνα θα βασίζεται στο κόστος προμήθειας του φυσικού αερίου από την ΔΕΠΑ. Στην τιμή αυτή θα προστίθεται ένα σταθερό περιθώριο διανομής καθώς και οι επιβαλλόμενοι από την Ελληνική Πολιτεία φόροι.

Τιμή Πώλησης ΦΑ =  Κόστος προμήθειας Φ.Α. + Περιθώριο Διανομής ΕΠΑ Αττικής  + Φόροι

Με την νέα τιμολογιακή πολιτική οι διακυμάνσεις των μηνιαίων τιμών φυσικού αερίου, θα προκύπτουν αποκλειστικά από τις αντίστοιχες διακυμάνσεις του κόστους προμήθειας φυσικού αερίου.

Επισημαίνεται ότι το φυσικό αέριο είναι και παραμένει αποδεδειγμένα, από τη διεθνή εμπειρία, το διαχρονικά οικονομικότερο καύσιμο. Η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΕΠΑ Αττικής έρχεται να υπογραμμίσει αυτή τη διαπίστωση διατηρώντας και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα του φυσικού αερίου, παρά τις όποιες διακυμάνσεις μπορεί να προκύψουν συγκυριακά και περιστασιακά σε σχέση με το πετρέλαιο. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι αν εφαρμόζαμε τη νέα μας τιμολογιακή πολιτική με τους αντίστοιχους επιβληθέντες ΕΦΚ στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο την τελευταία χειμερινή περίοδο, η εξοικονόμηση που θα είχε ο οικιακός καταναλωτής θα κυμαινόταν μηνιαίως από 9% έως 28% με μέση τιμή το 16%. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, βέβαια, είναι ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 το φυσικό αέριο θα είναι περίπου 35% πιο οικονομικό από το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς, σύμφωνα με το  σχήμα φορολόγησης καυσίμων του Ν.3986/01.07.11, ο ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης μέχρι τότε θα ανέλθει στο 80% του αντίστοιχου της κίνησης δηλαδή σε 330 €/1000lt προ ΦΠΑ(με σημερινές τιμές). Επιπλέον, ο επαγγελματίας θα λάβει άμεσα ανταγωνιστικότερα τιμολόγια σε σχέση με τα αυτά που θα ίσχυαν αν διατηρούσαμε την υφιστάμενη τιμολογιακή πολιτική λόγω της άμεσης εξίσωσης των ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή του φα παραμένει η καλύτερη ενεργειακή επένδυση στην οικιακή & επαγγελματική χρήση.

Η εφαρμογή του νέου τρόπου τιμολόγησης θα ισχύσει για τις καταναλωθείσες ποσότητες φυσικού αερίου από την 1/10/2011 και μετά, ενώ οι καταναλώσεις που έχουν γίνει μέχρι και τις 30/09/2011 θα χρεώνονται σύμφωνα με την υφιστάμενη τιμολογιακή πολιτική.

Ο κ. Χρήστος Μπαλάσκας, Γενικός Διευθυντής της ΕΠΑ Αττικής, υπογράμμισε: «Από την αρχή της λειτουργίας της η ΕΠΑ Αττικής έχει ως βασικό στόχο τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς της τιμής του φυσικού αερίου. Σήμερα, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών και εξελίξεων, η διατήρηση της ισχύουσας τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας θα οδηγούσε σε πολύ υψηλά τιμολόγια και για το λόγο αυτό, η εταιρεία αποφάσισε την αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής με γνώμονα τόσο το συμφέρον των καταναλωτών, όσο και την διαφύλαξη της υγιούς πορείας της εταιρείας».

Πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη του φυσικού αερίου
Οι καταναλωτές που επιλέγουν το φυσικό αέριο, απολαμβάνουν από την πρώτη στιγμή τα οφέλη του φυσικού αερίου:
• Διαθεσιμότητα κάθε στιγμή από το δίκτυο, απόλυτη ακρίβεια στη μέτρηση της κατανάλωσης και πληρωμή βάσει αυτής κάθε δίμηνο
• Καθαριότητα χωρίς δυσάρεστες οσμές και υπολείμματα πετρελαίου
• Μεγαλύτερο διαθέσιμο χώρο στο λεβητοστάσιο, καθώς η δεξαμενή είναι πλέον περιττή
• Μεγαλύτερη μακροπρόθεσμα οικονομία, αφού οι συσκευές με τις οποίες γίνεται η χρήση του φυσικού αερίου έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μικρότερες ανάγκες συντήρησης 
• Μείωση εκπομπών ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα, συνεπώς καθαρότερο περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες για την Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε.
Η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε. ιδρύθηκε το 2001 και είναι ο αποκλειστικός διανομέας του φυσικού αερίου στην Αττική. Εφαρμόζοντας μία δυναμική επιχειρηματική στρατηγική, η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής έχει ως στόχο την ανάπτυξη του συστήματος διανομής φυσικού αερίου στην Αττική και την παροχή φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με οικονομία, ασφάλεια και αξιοπιστία. Αφοσιωμένη στην ποιότητα, ευέλικτη και με ανθρώπινο πρόσωπο, η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής δίνει αποτελεσματικές λύσεις σε κάθε ενεργειακή ανάγκη, δίνοντας ώθηση σε κάθε αναπτυξιακή δραστηριότητα και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αττικής. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα 
http://www.aerioattikis.gr ]]>
http://www.energap.gr/page5.php?post=2